موسسه حقوقی

بهمن هاشمی وکیل پایه یک دادگستری در شیراز با ۱۴ سال سابقه وکالت، نماینده حقوقی شرکت های متعدد و نهادهای عمومی ، متبحر در امور حقوق و کیفری و دعاوی مربوط به خانواده و ملکی می باشد.

موسسه حقوقی

بهمن هاشمی وکیل پایه یک دادگستری در شیراز با ۱۴ سال سابقه وکالت، نماینده حقوقی شرکت های متعدد و نهادهای عمومی ، متبحر در امور حقوق و کیفری و دعاوی مربوط به خانواده و ملکی می باشد.

۲۱ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۳ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

مجازات فرار از سربازی

مجازات فرار از سربازی بر اساس قانون اساسی کشور برای افراد ذکور و در صورت نداشتن مشکل جسمانی در سنین خاص و به مدت زمان مشخص، تعیین شده است. این مجازات خاص افرادی است که به خدمت زیر پرچم فرا خوانده شده‌اند. همان‌طور که می‌دانید در ایران و برخی دیگر از کشورها خدمت سربازی اجباری بوده و هر شخصی باید برای ادای دین به کشور و به موجب قانون پس از رسیدن به سن قانونی، خود را به دوره وظیفه معرفی کرده و خدمت سربازی خود را به اتمام برساند. اما عده‌ای ترجیح می‌دهند از خدمت سربازی فرار کنند. در این صورت با مشکلاتی روبرو خواهند شد.

بر اساس ماده ۵۹ قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح هرگاه در زمان صلح کارکنان وظیفه نیروهای مسلح و سربازان وظیفه بیشتر از ۱۵ روز متوالی غیبت بدون عذر موجه داشته باشند، فراری محسوب می‌شوند. به طور کلی فرار از خدمت سربازی می‌تواند مجازات‌های مختلفی مانند حبس، جزای نقدی، اضافه خدمت و..... را برای سرباز فراری به دنبال داشته باشد.

بهترین وکیل در شیراز آماده ارائه خدمات به متقاضیان در این زمینه بوده و می‌تواند اطلاعات و نکات مورد نیاز را در اختیارتان قرار دهد. در این مقاله به ارائه مطالبی در زمینه مجازات فرار از سربازی خواهیم پرداخت. پس اگر شما هم در این زمینه با پرسشی روبرو شده و یا دغدغه‌ای دارید با ما همراه باشید.

فرار از خدمت برای بار اول

همان‌طور که می‌دانید خدمت سربازی مانند دیگر مراحل زندگی، با سختی‌هایی همراه است و این موضوع به مدرک تحصیلی، نیرو و یگانی که در آن خدمت می‌کنید هم بستگی دارد. به طور کلی این دوران فرصت خوبی برای محک شخصی و روبرو شدن با سختی‌هاست.

با این حال برخی از سربازان تاب تحمل این شرایط را نداشته و ترجیح می‌دهند از این وضعیت فرار کنند. طبق گفته بهترین وکیل در شیراز فرار کردن از خدمت هیچ سودی برای شما به همراه نداشته و مجبور می‌شوید دوباره به یگان خود بازگشته و به خدمت سربازی ادامه دهید. در این صورت مجازات‌هایی نیز برایتان تعیین خواهد شد.

به این نکته هم دقت داشته باشید که افراد با پست کردن دفترچه نظام وظیفه جز نیروهای مسلح کشور محسوب می‌شوند. پس مطابق با قوانین آیین نامه انضباطی نیروهای مسلح با آن‌ها برخورد خواهد شد.

در صورتی که سرباز نظام وظیفه برای اولین بار سرباز فراری محسوب شود تا دو ماه به ازای هر روز غیبت دو روز اضافه خدمت خواهد داشت و اگر این مدت زمان از دو ماه بیشتر شود پرونده وی به دادسرا ارسال خواهد شد. در این صورت مجازات تعیین شده برای او دو تا شش ماه حبس خواهد بود.

لازم به ذکر است که این قانون سرباز فراری به زمان صلح تعلق داشته و این مجازات برای زمان جنگ متفاوت است.

مجازات فرار از آموزشی سربازی

به طور کلی مجازات فرار از خدمت سربازی را می‌توان به دو بخش اصلی تقسیم کرد و آن را شامل موارد کمتر از ۶۰ روز و بیشتر از ۶۰ روز به شمار آورد. به این صورت که مدت زمان فرار سرباز از خدمت اگر کمتر از ۶۰ روز باشد با مجازات اضافه خدمت روبرو خواهد شد که آن هم چیزی معادل دو روز برای هر یک روز غیبت است.

اما در صورتی که مدت زمان فرار از خدمت سربازی از ۶۰ روز بیشتر شود، فرد خاطی ممکن است به مجازات حبس و یا زندان محکوم شده و یا مجبور به پرداخت جزای نقدی گردد.

فرار از خدمت برای بار دوم

فرار از خدمت برای بار دوم و یا حتی سوم نیز در میان برخی از سربازان رواج دارد و مجازات تعیین شده برای آن هم متفاوت است. با وجود اینکه بعضی از سربازان در یک بهداری و یا بیمارستان خدمت می‌کنند و مناطق مرزی و سخت‌ترین شرایط را تحمل نمی‌کنند، باز هم ترجیح می‌دهند از این وضعیت رهایی یابند.

مجازات فرار از خدمت برای بار دوم اندکی دشوارتر از افرادی است که سابقه فرار از خدمت نداشته‌اند. طبق گفته بهترین وکیل در شیراز در صورتی که سرباز فراری شده سابقه فرار از خدمت داشته باشد، به حکم دادگاه به حبس محکوم خواهد شد و مدت زمان تعیین شده برای آن میان ۲ تا ۶ ماه متغیر خواهد بود.

بیشتر بخوانید : فرق سرباز فراری با غایب

مجازات سرباز فراری خود معرف

مجازات سرباز فراری خود معرف 

قوانین و مجازات مربوط به سرباز فراری بر اساس دلایل فرار از خدمت تعیین و مشخص می‌گردد. اگر فرار سرباز موجه باشد در دادگاه نظامی به آن رسیدگی خواهد شد. اما در صورتی که سرباز فراری از خدمت، دستگیر شود به حبس سه تا یک سال محکوم خواهد شد و اضافه خدمت او نیز سه ماه تا یک سال است.

مطابق با ماده ۶۰ قوانین مربوط به جرائم نظامی اگر فرد بعد از فرار از خدمت سربازی خود را معرفی کرده و اولین مورد از فرار وی باشد، مجازات او سه ماه اضافه خدمت است. اما در صورت داشتن سابقه فرار بیش از ۶۰ روز محکوم به حبس دو ماه تا ۶ ماه خواهد شد.

به این نکته هم دقت داشته باشید که بیشتر قوانین لحاظ شده مربوط به سربازان فراری نظرات قاضی پرونده است. پس از بررسی سابقه سرباز و بررسی دلایل و مستندات وی و احتمال حسن اعتبار، مدت زمان حبس ممکن است به جریمه نقدی و یا اضافه خدمت تبدیل شود.

این قوانین هر ساله احتمال تغییر و تحول دارند. اما آنچه مسلم است این است که سربازان فراری برای بار اول، بار دوم و..... با محدودیت‌هایی روبرو می‌شوند و ضوابط تنبیهی برای آن‌ها در نظر گرفته شده است. این افراد برای انجام امور اجتماعی، استخدام در مراکز دولتی و غیر دولتی، ادامه تحصیل، دریافت جواز و پروانه کسب، انجام امور قضایی و حقوقی، دریافت وام از بانک و..... با مشکلات و دغدغه‌هایی روبرو می‌شوند.

از سوی دیگر مراکز تخصصی پلیس ناجا این افراد را شناسایی کرده و به سازمان نظام وظیفه معرفی می‌کند تا مجازات آن‌ها پیگیری شود. این مشمولان در ابتدا با پیامکی از طرف ستاد کل نیروهای مسلح و نظام وظیفه عمومی روبرو خواهند شد که به آن‌ها اخطار می‌دهد خود را به یگان معرفی کنند.

در صورت بی‌توجهی به این پیامک، یک نامه کتبی مبنی بر اخطار غیبت از سربازی برای آن‌ها ارسال خواهد شد. در صورت بی‌توجهی به این اخطار نیز توسط مراجع ذی‌ربط دستگیر شده و با مجازات مربوط روبرو می­شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با بهترین وکیل در شیراز مشورت و گفتگو کنید.

  • امین فرهادی
  • ۰
  • ۰

اغلب افراد پس از طلاق به دنبال این هستند که شناسنامه خود را تعویض کرده و نام همسر خود را از آن حذف کنند. به‌طورکلی تعویض شناسنامه پس از طلاق توافقی یک پروسه مهم به‌حساب می‌آید. با توجه به این موضوع که قانون‌گذاران همواره شرایط و متغیرهای گوناگون را مدنظر گرفته‌اند، بعد از طلاق نیز قوانین خاصی را برای تعویض شناسنامه قرار داده‌اند. با این حال افراد  برای اینکه بتوانند نام همسر سابق خود را از شناسنامه حذف کنند، بایستی پروسه‌ها و مراحل قانونی این فعالیت را طی نمایند. البته دریافت شناسنامه المثنی بعد از طلاق،  دارای اهمیت زیادی می‌باشد. هدف ما از نوشتن این مقاله صحبت در مورد شرایط تعویض شناسنامه پس از طلاق می‌باشد، چنانچه شما نیز با چنین موضوعی سروکار دارید، بهتر است تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

بهترین وکیل در شیراز

 مدت زمان تعویض شناسنامه پس از طلاق چقدر است؟

به‌طورکلی می‌توان گفت که پروسه تعویض شناسنامه بعد از طلاق توافقی، جزو آن دسته از موضوعاتی به‌حساب می‌آید که نسبتاً طولانی بوده و به مدت‌زمان متغیری نیاز دارد. بااین‌حال افراد می‌توانند با استفاده از یک وکیل طلاق توافقی حرفه‌ای در شیراز، در مدت‌زمان دو تا سه هفته شناسنامه خود را تعویض کنند. بااین‌حال بهتر است بدانید که تنها وجود شرایط قانونی تضمینی در این روند، می‌تواند به شما کمک کند تا اقدام به حذف نام همسر سابق خود به‌صورت کامل از شناسنامه‌تان نمایید. البته که قوانین مختلفی در این زمینه تعریف‌شده است. به این نکته نیز توجه داشته باشید که دوشیزه بودن زن یا باکره نبودن وی نیز موجب تغییر در پروسه تعویض شناسنامه بعد از طلاق توافقی خواهد شد. وجود عوامل متنوع نیز گاهی اوقات موجب طولانی‌تر شدن روند و پروسه مربوط به تعویض شناسنامه و حذف نام همسر شده و سبب می‌شوند تا این امر به مدت‌زمان بیشتری نیاز داشته باشد. چنانچه شما هم می‌خواهید این کار را انجام دهید، بهتر است که شرایط و پرونده خود را در اختیار یک وکیل طلاق مجرب در شیراز قرار دهید تا کاملاً مورد بررسی قرار گیرد. هنگامی‌که یک وکیل آنلاین حرفه‌ای پرونده شمارا بررسی کند، شما می‌توانید به‌راحتی و بدون هیچ مشکل خاصی نسبت به حذف نام همسر سابق خود اقدام نمایید.

هزینه تعویض شناسنامه پس از طلاق

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که قصد تعویض شناسنامه پس از طلاق رادارید، حتماً این سؤال در ذهنتان به وجود آمده است که هزینه تعویض شناسنامه بعد از طلاق چقدر است؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که یک سری عوامل و فاکتورهای خاص هستند که بر هزینه نهایی تاثیر گذاشته و موجب کم و زیاد شدن آن می‌شوند. هر یک از این عوامل، به نحوی بر روی  قیمت و هزینه نهایی تأثیر می‌گذارند. هزینه کاغذ بازی‌های اداری میان ثبت‌احوال و سایر مراجع قانونی را می‌توان به‌عنوان اولین عاملی به‌حساب آورد که بایستی به آن توجه داشته باشید. هزینه‌های مرتبط با وکیل خانواده را نیز می‌توان به‌عنوان دومین مسئله به‌حساب آورد. بسیاری از افراد برای به اتمام رساندن این پروسه از خدمات یک گروه وکالتی حرفه‌ای استفاده می‌نمایند. در نتیجه، آن‌ها بایستی هزینه بالاتری را نیز پرداخت نمایند.

حذف نام همسر از شناسنامه پس از قرابت

چنانچه در بین زوجین نزدیکی رخ داده باشد، بعد از طلاق  حذف نام همسر سابق امکان‌پذیر نخواهد بود. چراکه اگر مرد قصد تجدید فراش داشته باشد یا زن بخواهد مجدد ازدواج نماید، حذف نام همسر سابق این امکان را فراهم می‌کند تا آن‌ها بتوانند این موضوع را از همسر فعلی پنهان کنند. همین امر سبب شده تا در شرایط عادی بعد از نزدیکی امکان تعویض شناسنامه بعد از طلاق و حذف نام همسر سابق وجود نداشته باشد.

نکته: قانون ذکر شده مربوط به شرایط کلی می‌باشد که در اکثر مواقع این امکان وجود ندارد؛ اما در شرایط ویژه می‌توان اقدام به مطرح کردن این درخواست نمود و دادگاه نیز با توجه به شرایط موجود، ممکن است حتی با وجود عدم دوشیزگی زن حکم تعویض شناسنامه بعد از طلاق و حذف نام همسر را صادر کند. استفاده از یک وکیل خوب در شیراز می‌تواند این شرایط را برایتان به بهترین نحو رقم بزند.

مدارک مورد نیاز برای تعویض شناسنامه پس از طلاق

 باکره بودن و یا نبودن فرد می‌تواند برمدارک لازم برای تعویض شناسنامه پس از طلاق هم تأثیر بگذارد. چنانچه دختر باکره باشد، نیازمند یک سری مدارک خاص می‌باشد. در ادامه این مطلب چند مورد از مهم‌ترین مدارک لازم برای تعویض شناسنامه بعد از طلاق یک دختر باکره در جهت حذف نام همسر سابق از شناسنامه را معرفی خواهیم کرد.

  • سند طلاق
  • حکم طلاق
  • کارت ملی
  • شناسنامه
  • برگ معرفی‌نامه از دادگاه
  • تاییدیه بکارت از پزشک قانونی

چنانچه عدم باکرگی زن نیز ثابت گردد بایستی مدارکی مانند سند طلاق همسر سابق، ثبت ازدواج جدید و ارائه مدارک مرتبط، کارت ملی و شناسنامه را برای تعویض شناسنامه جهت حذف نام همسر سابق به همراه داشته باشد. در صورت فوت همسر نیز ارائه مدارکی مانند سند ازدواج، گواهی فوت متوفی، کارت ملی و شناسنامه لازم می‌باشد.

اقدام برای تعویض شناسنامه پس از طلاق توسط دادگاه و وکیل طلاق توافقی

یکی از راه‌های موجود در جهت انجام تعویض شناسنامه پس از طلاق توافقی، استفاده از دادگاه و وکیل خانم یا آقا می‌باشد. با این حال به این نکته نیز توجه داشته باشید که چنانچه بکارت زن از بین رفته باشد، امکان درخواست از طریق ثبت احوال وجود ندارد. افراد باید با استفاده از دادگاه، شرایط ویژه خود را بیان کنند. علاوه بر این بهتر است بدانید که در حالت عادی حذف نام همسر از شناسنامه امری ناممکن محسوب می‌شود، مگر اینکه زن با شرایط ویژه‌ای روبرو شده باشد.

کلام آخر 

با توجه به مطالب ذکر شده، دانستیم که تعویض شناسنامه پس از طلاق توافقی پروسه‌ای نسبتاً طولانی و دشوار به‌حساب می‌آید. پروسه‌ای که گاهی اوقات افراد را با چالش‌های زیادی مواجه می‌سازد. بررسی شرایط زوجین ازجمله کارهایی محسوب می‌شود که برای دریافت شناسنامه المثنی پس از طلاق یا تعویض شناسنامه مرد بعد از طلاق، بایستی حتماً انجام شود. به یاد داشته باشید که طبیعتاً، تعویض شناسنامه پس از طلاق درصورتی‌که زن بکارت خود را از دست داده باشد، یک امر ناممکن به‌حساب می‌آید. ما در این مقاله سعی کردیم تا هر آنچه را که بایستی در مورد  شرایط تعویض شناسنامه پس از طلاق بدانید، به شما ارائه دهیم. امیدواریم که مطالب این مقاله از سایت بهمن هاشمی برای شما مفید بوده باشد.

بهترین وکیل طلاق در شیراز

  • امین فرهادی
  • ۰
  • ۰

مجازات سرقت مسلحانه

سرقت و یا دزدی یکی از شایع‌ترین جرائمی است که در تمامی جوامع اتفاق می‌افتد و امکان دارد بنا به دلایل مختلفی روی دهد. این عمل مطابق با قانون مجازات اسلامی جرم شناخته می‌شود. جرم سرقت در انواع مختلفی صورت پذیرفته و اشکال آن هم متنوع است. یکی از انواع این جرم سرقت مسلحانه بوده که مجازات‌های مختلفی برای آن تعیین و مشخص شده است. این نوع سرقت مجازات سنگین‌تری نسبت به دیگر انواع دزدی داشته و مجازات آن با توجه به شرایطی تعیین و مشخص می‌گردد. شخصی که مورد سرقت مسلحانه قرار گرفته می‌تواند با استفاده از خدمات بهترین وکیل در شیراز از طریق محاکم قضایی با ارائه مدارک مورد نیاز از متهم شکایت کند و به اثبات اتهام علیه وی دست بزند تا سارق مطابق با قوانین مجازات شود.

در این مقاله به ارائه مطالبی درباره مجازات سرقت مسلحانه خواهیم پرداخت و  این جرم را بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.

حکم سرقت مسلحانه

طبق یک دسته‌بندی کلی می‌توان جرم سرقت را در دو دسته اصلی جای داد که عبارتند از: سرقت حدی و سرقت تعزیری. سرقت حدی به نوعی از سرقت گفته می‌شود که در صورت جمع برخی از شرایط، مرتکب به حد سرقت محکوم خواهد شد.

در حالی که میزان مجازات سرقت تعزیری در شرع به طور دقیق مشخص نشده و لذا قاضی می‌تواند ضمن صدور حکم و در حدود قانون مجازات مناسبی را برای آن مشخص کند. در واقع جرم سرقت مسلحانه نوعی سرقت تعزیری محسوب می‌شود. اما به دلیل شرایط ارتکاب جرم و طبق قانون مجازات اسلامی، از نوع سرقت تعزیری مشدد به شمار می‌رود.

مطابق با مواد مربوط به سرقت مسلحانه در قانون مجازات اسلامی، در مواقعی که مجرم با حمل اسلحه به سرقت دست می‌زند، مجازات بسیار سنگین‌تری نسبت به مواردی خواهد داشت که بدون حمل سلاح به دزدیدن اموال مردم اقدام کرده است.

به طور کلی حکم سرقت مسلحانه و میزان مجازات آن به شدت جرم صورت گرفته وابسته بوده و انواع مجازات‌های مربوط به آن در مواد قانونی ۶۵۱، ۶۵۲ و ۶۵۴ مطرح شده است. طبق این مواد قانونی اگر سرقت صورت پذیرفته حدی نباشد، تعزیری خواهد بود. برای تحقق سرقت مسلحانه حدی باید ۵ شرط اصلی وجود داشته باشد.

از جمله این شرایط می‌توان به انجام سرقت در شب اشاره کرد. تعداد سارقان نیز باید بیشتر از یک نفر باشد، مسلح بودن یک یا چند نفر از سارقان نیز ضرورت دارد. این نوع سرقت با آزار و اذیت و تهدید، از بین بردن حرز، بالا کشیدن از دیوار، استفاده از کلید ساختگی و..... نیز همراه است.

در صورت وجود این شرایط حکم سرقت مسلحانه چیزی معادل ۵ تا ۲۰ سال حبس به همراه ۷۴ ضربه شلاق خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مجازات سرقت مسلحانه می‌توانید با بهترین وکیل در شیراز تماس حاصل کنید.

مجازات سرقت مسلحانه با سلاح گرم

در ماده ۶۵۱ قانون مجازات اسلامی و تبصره این ماده در رابطه با مجازات سرقت مسلحانه با سلاح گرم صحبت شده است. طبق این ماده و تبصره منظور از سلاح به شکل دقیق ذکر شده و معنای آن انواع اسلحه گرم از قبیل تفنگ و نارنجک، انواع سلاح سرد مانند قمه، شمشیر، کارد، چاقو و یا پنجه بوکس است.

انواع سلاح‌های شکاری مانند تفنگ‌های ساچمه زنی، تفنگ‌های مخصوص بیهوش کردن جانداران، سلاح‌های سرد جنگی مانند کاردهای سنگری، سرنیزه و.... نیز از جمله سلاح‌های ذکر شده در این ماده قانونی هستند. سارقانی که در حین سرقت از این نوع سلاح‌ها استفاده کنند، با مجازات حبس و شلاق روبرو خواهند شد.

مجازات سرقت مسلحانه مقرون به آزار 

مجازات سرقت مسلحانه مقرون به آزار

در ماده ۶۵۲ قانون مجازات اسلامی به یکی دیگر از انواع سرقت‌های مسلحانه اشاره شده و به جرم انگاری آن اقدام شده است. بر اساس این ماده قانونی در صورتی که سارق از نوعی سلاح استفاده کند و یا اینکه سرقت انجام شده مقرون به اذیت و آزار دیگران باشد، از نوع مسلحانه محسوب شده و مجازات سرقت مسلحانه مقرون به آزار و اذیت دیگران نیز حبس و شلاق برای مجرم خواهد بود.

بیشتر بخوانید : سرقت مسلحانه و مجازات آن

مجازات سرقت مسلحانه از بانک

برای آگاهی بیشتر درباره مجازات سرقت مسلحانه از بانک می‌توانید با افرادی که در این حوزه صاحب تخصص و تجربه کافی هستند مشورت کنید و یا از خدمات بهترین وکیل در شیراز بهره‌مند شوید.

طبق قانون مربوط به تشدید مجازات سرقت مسلحانه مصوب ۵ دی ماه سال ۱۳۳۸ و ماده واحده آن، در مواقعی که دو یا چند نفر با اجتماع قبلی به مراکزی از قبیل بانک‌ها، صرافی‌ها، طلا و جواهر فروشی‌ها و به طور کلی به هر محل و مکانی که در آن وجوه نقد نگهداری می‌شود و یا اوراق بهادار وجود دارد یا برخی اشیای زینتی و قیمتی به چشم می‌خورند، به قصد ربودن و سرقت اموال، حمله مسلحانه انجام دهند،

هرچند تنها یک نفر از آن‌ها دارای سلاح گرم و یا سرد باشد، هر کدام از مرتکبین به سرقت در صورت وقوع این کار و یا ربودن مال به حبس ابد به همراه اعمال شاقه محکوم خواهند شد و در صورتی که در حین سرقت قتلی اتفاق بیفتد محکوم به اعدام هستند.

در صورتی که سرقت مال و یا قتلی اتفاق نیفتد، مجازات مرتکبین حبس موقت به همراه اعمال شاقه از ۱۰ تا ۱۵ سال خواهد بود‌. اما در صورتی که اراده مرتکبین در این رویداد تاثیری ایجاد کند، مجازات تعیین شده برای هر کدام از مجرمین حبس مجرد از ۲ تا ۵ سال است.

از آنجایی که موضوع مجازات سرقت مسلحانه از بانک دائماً در دادگاه‌ها و دادسراها مطرح شده و پرونده‌های زیادی را به خود اختصاص داده است، وکلای بسیار زیادی نیز در این زمینه مشغول فعالیت و ارائه خدمات به مراجعان و متقاضیان هستند. برای دریافت نتیجه مطلوب‌تر استفاده از خدمات بهترین وکیل در شیراز ضرورت و اهمیت دارد.

مجازات سرقت مسلحانه در شب

در رابطه با مجازات سرقت مسلحانه در شب در ماده ۶۵۴ قانون مجازات اسلامی صحبت شده است. بر اساس این ماده در صورتی که سرقت در شب انجام شود و از سوی دیگر سارقان دو نفر یا بیشتر باشند و حداقل یکی از آن‌ها سلاح ظاهر و یا مخفی با خود همراه کرده باشد، به مجازات قانونی محکوم خواهند شد. در این صورت مجازات حبس و شلاق برای سارق و یا سارقین تعیین خواهد شد.

  • امین فرهادی
  • ۰
  • ۰

 وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه تفاوت های بسیاری دارد. اولین و اساسی ترین تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه  را می‌توان در “مرجع اعطای پروانه وکالت ” به وکیل دادگستری دانست. در حال حاضر در کشور ایران  دو مرجع به افراد واجد شرایط قانونی ،پروانه وکالت دادگستری و مجوز وکالت دادگستری اعطاء می نمایند:

کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه

حتماً در هنگام انتخاب وکیل دادگستری، با دو عنوان وکیل پایه یک دادگستری و وکیل قوه قضاییه مواجه شده‌اید؟ و این سؤالات در ذهنتان به وجود آمده است که وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه چه تفاوتی دارد؟ کدام‌یک دارای برتری  بر دیگری می‌باشد؟ و یا وکیل دادگستری انتخاب کنم یا وکیل قوه قضاییه؟ هدف ما از نوشتن این مقاله بررسی تفاوت‌های وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه می‌باشد. پس اگر با این قبیل از سوالات روبرو شده‌اید، بهتر است تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

همچنین بخوانید: بهترین وکیل در شیراز

کانون وکلای دادگستری

 کانون وکلای دادگستری را می‌توان به‌عنوان نخستین مرجع اعطای پروانه وکالت دادگستری به‌حساب آورد که به‌عنوان قدیمی‌ترین نهاد مستقل مدنی نیز در ایران شناخته می‌شود. تأسیس این کانون با تصویب قانون وکالت مصوب 1314 با شخصیت حقوقی مستقل صورت گرفت.  کانون وکلای دادگستری از زمان تصویب لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری در هفتم اسفند سال 1331 تا به امروز به‌صورت مستقل اداره می‌شود. جالب است بدانید که این کانون  در سال 1329 نیز به عضویت کانون وکلای بین‌المللی (IBA)  درآمده است. این نهاد در هر استان از کانون مجزایی برخوردار بوده و کلیه کانون‌های وکلای دادگستری مستقر در هر استان  زیر مجموعه  اتحادیه کانون‌های وکلای دادگستری (اسکودا) اداره می‌شوند.  کانون وکلای دادگستری شهر تهران به‌عنوان کانون مرکز شناخته می‌شود. اداره کانون وکلای دادگستری توسط هیئت‌مدیره‌ای که از وکلای پایه یک دادگستری تشکیل شده و غالباً پیشکسوت و اساتید جامعه وکلای دادگستری هستند، انجام می‌شود. هیئت مدیره هر کانون از 12 عضو اصلی و 6 عضو فرعی تشکیل شده است. هر دو سال یکبار اعضای هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری با رای وکلای دادگستری انتخاب می‌شوند. دادسرای انتظامی وکلا مستقر در کانون‌های وکلای دادگستری هر استان نیز وظیفه نظارت بر اعمال وکلا، رسیدگی به تخلفات  و تعقیب انتظامی وکلای دادگستری را بر عهده دارند.

از طرفی اگر به دنبال بهترین وکیل در شیراز هستید باید بدانید وکیل بهمن هاشمی یکی از بهترین وکلای شیراز است. وکیل بهمن هاشمی با تجربه چندین ساله در زمینه انواع وکالت در دادگستری میتواند بهترین انتخاب شما برای موفقیت در دادگاه شود. داشتن بهترین وکیل، از همه جوانب باعث موفقیت شما میشود و ما نیز به شما توصیه میکنیم در این زمینه به خوبی عمل کنید و بهترین انتخاب خود را بهمراه تحقیق دقیق و جامع داشته باشید.

وکیل دادگستری و وکیل قوه قضائیه هر دو به عنوان نمایندگان قانونی موکلان خود در دادگاه ها و سایر مراجع قضایی عمل می کنند. با این حال، تفاوت های اساسی بین این دو وجود دارد.

وکیل دادگستری عضو کانون وکلای دادگستری است و توسط این کانون پس از طی مراحلی مانند آزمون وکالت، کارآموزی و آزمون جامع پذیرفته می شود. وکیل دادگستری از استقلال کامل برخوردار است و می تواند در هر پرونده ای به نفع موکل خود اقدام کند.

وکیل قوه قضائیه عضو مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضائیه است و توسط این مرکز پس از طی مراحلی مانند آزمون وکالت، کارآموزی و آزمون جامع پذیرفته می شود. وکیل قوه قضائیه به عنوان یک کارمند دولت محسوب می شود و در پرونده های مشخصی که توسط قوه قضائیه تعیین می شود، به نفع دولت یا اشخاص ثالث اقدام می کند.

تفاوت های اصلی بین وکیل دادگستری و وکیل قوه قضائیه به شرح زیر است:

  • نحوه پذیرش: وکیل دادگستری توسط کانون وکلای دادگستری پذیرفته می شود، در حالی که وکیل قوه قضائیه توسط مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضائیه پذیرفته می شود.
  • استقلال: وکیل دادگستری از استقلال کامل برخوردار است، در حالی که وکیل قوه قضائیه به عنوان یک کارمند دولت محسوب می شود و استقلال کمتری دارد.
  • صلاحیت: وکیل دادگستری می تواند در هر پرونده ای به نفع موکل خود اقدام کند، در حالی که وکیل قوه قضائیه فقط در پرونده هایی که توسط قوه قضائیه تعیین می شود، به نفع دولت یا اشخاص ثالث اقدام می کند.
  • آزمون وکالت: آزمون وکالت برای پذیرش در کانون وکلای دادگستری سخت تر از آزمون وکالت برای پذیرش در مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضائیه است.
  • هزینه عضویت: هزینه عضویت در کانون وکلای دادگستری بیشتر از هزینه عضویت در مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضائیه است.

مرکز وکلای قوه قضاییه

در سال 1381 مرکز وکلای قوه قضاییه تاسیس گردید. با تصویب ماده 187 قانون سوم توسعه ، مرکز وکلا به مرکز کارشناسان رسمی دادگستری و مشاوران خانواده قوه قضاییه اضافه شد. تصویب این قانون موجب شد تا اختیاراتی  به قوه قضاییه  داده شود که نسبت به تأیید صلاحیت دانش آموخته گان رشته حقوق  برای صدور پروانه وکالت دادگستری به آنان و تأسیس مؤسسات مشاوره حقوقی اقدام نماید. در حال حاضر مرکز وکلای قوه قضاییه  موازی با کانون وکلای دادگستری مجوز وکالت را صادر می‌نماید. این مرجع نیز در هر سال  آزمونی را به‌منظور صدور پروانه کارآموزی وکالت برگزار می کند. چنانچه افراد بتوانند حدنصاب قبولی در این آزمون را کسب نمایند، پروانه کارآموزی وکالت به آنها داده می‌شود. کارآموزان وکالت بایستی 6 ماه کارآموزی را در جلسات  حضوری دادگاه‌ها بگذرانند و پس از به پایان رسیدن دوره کارآموزی، اقدام به شرکت در مصاحبه حضوری نمایند. کارآموزان بعد از قبولی در این مصاحبه، مجوز وکالت  دادگستری و تأسیس مؤسسات مشاوره حقوقی را از سوی قوه قضاییه دریافت خواهند کرد.

همچنین بخوانید: بهترین وکیل خوب در شیرار

 تا به اینجا با اولین و اساسی‌ترین تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه که در واقع  تفاوت وکیل کانون وکلای دادگستری با وکیل مرکز وکلای قوه قضاییه است، آشنا شدیم. با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی دیگر تفاوت‌های وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه بپردازیم.

تفاوت وظایف و مسئولیت های  وکیل پایه دادگستری و قوه قضاییه

امروزه با توجه به قوانین حاکم در کشور ایران دو مرجع صالح  “کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه”  برای افرادی که واجد صلاحیت قانونی هستند،  اقدام به صدور مجوز وکالت دادگستری می‌نمایند. البته در بین وکلای فوق از نظر وظایف و مسئولیت، تفاوتی وجود ندارد. در حقیقت افرادی که مجوز وکالت  و پروانه وکالت دادگستری خود را از هر کدام از مراجع فوق دریافت کنند،  به‌عنوان وکیل دادگستری شناخته می‌شوند و دارای وظایف و مسئولیت‌های یکسانی هستند. به این نکته نیز توجه داشته باشید که آنچه برای انتخاب وکیل دادگستری بسیار مهم و پراهمیت می‌باشد: در نظر گرفتن سواد و دانش به روز، استعداد و ضریب هوشی بالا، مهارت و تجربه، قوه تحلیل و استدلال و در آخر قدرت اثبات  یک وکیل  دادگستری خوب و موفق است.

وکیل دادگستری بهتر است  یا وکیل قوه قضاییه 

وکیل دادگستری بهتر است یا وکیل قوه قضاییه

همان‌طور که می‌دانید شرط لازمه این حرفه تسلط به قوانین می‌باشد، اما موارد دیگری مانند ارائه مشاوره حقوقی، وکالت در دادگاه‌ها  و مراجع قضایی، دفاع در دعاوی حقوقی و کیفری، حل معمای پرونده‌ها  نیز وجود دارند که ثابت می‌کنند، یک وکیل دادگستری باید مطالعه روزانه و مستمر داشته باشد. چرا که قوانین هرساله توسط مصوبه‌های جدید مجلس شورای اسلامی  و بخشنامه‌ها و آیین‌نامه در حال تغییر می‌باشند و یک وکیل پایه یک دادگستری نیز بایستی از هوش، استعداد وکالت و قوه تحلیل و استدلال بالایی برخوردار باشد تا بتواند وظایفش را به خوبی انجام دهد. ویژگی‌هایی که از یک وکیل دادگستری خوب نام بردیم، امری نسبی  و منحصر به فرد به حساب می‌آید. با این حال مواردی که در تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه  ذکر شد در مقایسه با این نکات، زیاد اهمیتی ندارد. زیرا یک وکیل دادگستری در حرفه وکالت، می‌بایست دارای مجموعه‌ای از دانش و مهارت، هوش و استعداد،  پایبندی به اخلاق حرفه‌ای و پشتکار و وجدان  باشد  تا به موفقیت برسد.

همچنین بخوانید: بهترین وکیل طلاق در شیراز

باتوجه به توضیجات داده شده تاکنون باید متوجه تفاوت وکیل دادگستری و وکیل قوه قضاییه شده باشید. همچنین اگر به دنبال شماره وکیل پایه یک در شیراز هستید وکیل بهمن هاشمی در این زمینه نیز میتواند شما را یاری و کمک کند. موفقیت در دادگاه تا حد زیادی منوط به داشتن وکیل حرفه ای و خوب است. به همین دلیل ما به افرادی که به دنبال وکیل خوب در شیراز هستند وکیل بهمن هاشمی را بعنوان یک وکیل حرفه ای و خوب در شیراز معرفی میکنیم.

کلام آخر 

 به این موضوع توجه داشته باشید که فرقی نمی‌کند که وکیل دادگستری شما وکیل قوه قضاییه باشد یا وکیل دادگستری کانون وکلای دادگستری، شما باید در هنگام انتخاب وکیل دادگستری دقت داشته باشید که وی علاوه بر دانش به روز، از پشتکار بالا در پیگیری پرونده و هوش و استعداد در حل آنان و قدرت استدلال، دقت و ریزبینی به‌منظور اثبات  نیز برخوردار باشد. ما در این مقاله سعی کردیم تا هر آنچه را که بایستی در مورد تفاوت‌های وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه بدانید، به شما ارائه دهیم. امیدواریم که مطالب این مقاله از سایت بهمن هاشمی برای شما مفید بوده باشد.

  • امین فرهادی
  • ۰
  • ۰

صلح قطعی ملک چیست

صلح قطعی ملک یکی از مفاهیم مهم حقوقی در زمینه املاک که به معنای انتقال دائمی حق مالکیت از فروشنده به خریدار است. این انتقال، که با امضای قرارداد صلح قطعی و ثبت آن در دفاتر اسناد رسمی انجام می‌شود، تضمین‌کننده امنیت معامله و حقوق طرفین است. در این مقاله، قصد داریم به تشریح دقیق این اصطلاح حقوقی بپردازیم و بررسی کنیم که چگونه افراد می‌توانند با استفاده از این روش، املاک خود را به صورت قانونی و بدون دغدغه منتقل کنند.

به همین منظور، معرفی بهترین وکیل در شیراز که تخصص و تجربه کافی در این زمینه را داشته باشد، می‌تواند به شما کمک کند تا با خیالی آسوده و اطمینان از صحت فرآیند، اقدام به انجام معامله نمایید.

فرق سند صلح با قطعی

در معاملات ملکی، دو نوع سند رایج سند صلح و سند قطعی وجود دارد. درک تفاوت ظریف بین این دو سند برای اتخاذ تصمیمات آگاهانه در هنگام خرید یا فروش ملک ضروری است. سند صلح، نوعی "عقد" است که به موجب آن، مالک (مصالح) رضایت می‌دهد که مالکیت خود را به شخص دیگری (متصالح) منتقل کند. با این حال، این انتقال به طور کامل انجام نمی‌شود و مالکیت نهایی تا زمانی که سند به صورت قطعی در دفترخانه اسناد رسمی ثبت نشود، به متصالح منتقل نمی‌گردد.

در مقابل، سند قطعی، سندی رسمی است که مالکیت کامل ملک را به نام خریدار منتقل می‌کند. این سند در دفترخانه اسناد رسمی با رعایت تشریفات قانونی صادر می‌شود و از اعتبار و استحکام بالایی برخوردار است. در سند صلح، تا زمان صدور سند قطعی، مالکیت نهایی به طور کامل به خریدار منتقل نمی‌شود و ممکن است با فسخ یا ابطال صلح‌نامه، مالکیت به مصالح برگردد. اما در سند قطعی، مالکیت به طور کامل و بدون قید و شرط به خریدار منتقل می‌شود.

اعتبار صلح نامه بعد از فوت

اعتبار صلح‌نامه بعد از فوت، موضوعی پیچیده در حقوق ایران است که به شرایط مختلفی بستگی دارد. به طور کلی، صلح‌نامه‌ای که قبل از فوت تنظیم شده باشد، معتبر است و وراث متوفی ملزم به اجرای مفاد آن هستند. اما در مورد صلح‌نامه‌هایی که بعد از فوت تنظیم شده‌اند، اختلاف نظر وجود دارد.

برخی معتقدند که این نوع صلح‌نامه‌ها باطل هستند، چرا که فرد مُصالح (کسی که صلح می‌کند) دیگر در قید حیات نیست و مالکیت او نسبت به اموال موضوع صلح از بین رفته است. برخی دیگر نیز معتقدند که این نوع صلح‌نامه‌ها صحیح هستند، به شرطی که شرایط قانونی برای صلح، مانند رضایت طرفین، اهلیت و مصلحت مشروع، در آنها رعایت شده باشد.

در نهایت، تعیین اعتبار نهایی صلح‌نامه بعد از فوت، در صلاحیت دادگاه است و قاضی با بررسی دقیق شرایط هر پرونده، رای نهایی را صادر خواهد کرد. بهترین وکیل در شیراز می‌تواند با بررسی دقیق شرایط پرونده شما، راهنمایی‌های لازم را در خصوص اعتبار صلح‌نامه بعد از فوت ارائه دهد و در صورت نیاز، وکالت شما را در مراجع قضایی بر عهده بگیرد.

نمونه صلح نامه ملک

نمونه صلح‌نامه ملک، سندی حقوقی است که جزئیات دقیق و کاملی از انتقال حقوق مالکیت یک ملک از فروشنده به خریدار را ثبت و تضمین می‌کند. این سند باید شامل تمامی اطلاعات ضروری از جمله مشخصات کامل طرفین معامله، مشخصات دقیق ملک مورد نظر از قبیل موقعیت، متراژ، کاربری و سایر جزئیات ثبتی، شرایط و قوانین انتقال و همچنین مبلغ توافق شده برای صلح ملک باشد.

تنظیم صلح‌نامه باید با دقت و توجه به جزئیات حقوقی انجام شود تا از بروز هرگونه ابهام یا اختلاف در آینده جلوگیری شود. به همین دلیل، مشورت با بهترین وکیل در شیراز، که تخصص کافی در امور ملکی دارد، می‌تواند اطمینان بخشی از این روند باشد. وکیل متخصص می‌تواند در تنظیم صلح‌نامه که نه تنها باید قانونی و دقیق باشد، بلکه باید منافع هر دو طرف را به طور متوازنی حفظ کند، کمک شایانی کند. این اسناد باید به‌‌دقت تنظیم شوند و پس از توافق نهایی، در دفتر اسناد رسمی به‌‌ثبت برسند تا اعتبار قانونی داشته باشند و از بروز هرگونه مشکل حقوقی در آینده پیشگیری کنند.

انواع صلح نامه ملک

صلح‌نامه ملک به دو دسته صلح‌نامه ابتدایی و صلح‌نامه قطعی تقسیم می‌شود. صلح‌نامه ابتدایی، سندی است که در مراحل اولیه معامله ملکی تنظیم می‌شود و به عنوان توافقنامه‌ای مقدماتی بین خریدار و فروشنده عمل می‌کند. این نوع صلح‌نامه شامل جزئیات اولیه معامله مانند قیمت پیشنهادی، شرایط پرداخت، و زمان‌بندی انتقال ملک است. هدف از این صلح‌نامه ایجاد توافق اولیه و تعهد بین طرفین برای ادامه فرآیند معامله است، اما به تنهایی حق مالکیت را منتقل نمی‌کند و نیازمند تکمیل و تایید در مراحل بعدی است.

صلح‌نامه قطعی، سندی است که پس از توافق نهایی و انجام تمامی تعهدات مقدماتی با کمک بهترین وکیل در شیراز تنظیم می‌شود و به صورت رسمی حق مالکیت را از فروشنده به خریدار منتقل می‌کند. این سند باید شامل تمامی جزئیات دقیق معامله از جمله مشخصات کامل ملک، مبلغ دقیق فروش، شرایط و مدت زمان انتقال، و حقوق و تعهدات طرفین باشد. صلح‌نامه قطعی باید در دفتر اسناد رسمی ثبت شود تا از نظر قانونی معتبر باشد.

صلح نامه زمین بدون سند 

بیشتر بخوانید : ۴ نکته درباره صلح‌ نامه ملکی

صلح نامه زمین بدون سند

در برخی موارد، ممکن است با زمینی مواجه شویم که سند رسمی برای آن صادر نشده باشد. در چنین شرایطی، برای انتقال مالکیت آن به فرد دیگر، می‌توان از طریق "صلح نامه زمین بدون سند" اقدام کرد. صلح نامه نوعی عقد است که در آن، مالک (مصالح) با رضایت کامل، مالکیت تمام یا بخشی از یک زمین را به فرد دیگر (متصالح) منتقل می‌کند.

صلح نامه زمین بدون سند، با وجود عدم وجود سند رسمی، از نظر قانونی معتبر بوده و قابل استناد در مراجع قضایی است. در صلح نامه باید مشخصات کامل زمین، شامل آدرس، مساحت، حدود اربعه و سایر مشخصات ثبتی قید شود. در صورتی که زمین دارای سابقه ثبتی باشد، باید اوصاف ثبتی آن در صلح نامه ذکر شود.

باید شرایط واگذاری زمین، از جمله ثمن (مبلغ پرداختی) و نحوه پرداخت آن به‌‌طور شفاف در صلح نامه قید شود. تعهدات هر یک از طرفین صلح نامه، مانند تعهد به‌‌حضور در دفترخانه برای تنظیم سند رسمی در آینده (در صورت توافق) باید به‌‌طور مشخص ذکر شود.

سخن پایانی

در نهایت، صلح قطعی ملک به‌‌عنوان یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین اسناد در معاملات املاک، نقش حیاتی در تضمین امنیت حقوقی و مالی طرفین دارد. این سند، که نشان‌دهنده انتقال دائم و بی‌چون و چرای حق مالکیت است، باید با دقت و توجه به جزئیات حقوقی تنظیم شود تا از بروز هرگونه اختلاف یا سوءتفاهم در آینده پیشگیری کند.

مشاوره با بهترین وکیل در شیراز یا هر منطقه‌ای که تجربه و تخصص کافی در امور ملکی دارد، می‌تواند به افراد کمک کند تا با آگاهی کامل و با اطمینان از صحت اقدامات قانونی، در مسیر انتقال ملک گام بردارند.

  • امین فرهادی
  • ۰
  • ۰

با گسترش تصادفات جاده ای و شهری و فرار از صحنه جرم و تصادف، افراد بسیاری مجروح شده و یا حتی فوت می شوند؛ برخی از رانندگان در مواجهه با این مشکلات و حوادث ناگوار، می گریزند و فرار را بر قرار ترجیح می دهند! این عمل هم از نظر شرعی، هم از نظر قانونی و هم از نظر اخلاقی ناپسند بوده و مجازاتی برای فرد خاطی در نظر گرفته می شود. اما برخی از تصادفات شامل این قاعده نمی شوند؛ در صورتی که تصادف انجام شده منجر به وقوع جراحت در راننده مقابل یا سرنشینان اتومبیل نشده باشد، ترک محل وقوع تصادف توسط راننده دیگر جرم محسوب نمی شود.

ترک محل تصادف تنها در مواقعی که در جریان وقوع این حوادث، جراحاتی در بدن افراد ایجاد شده باشد، جرم بوده و مجازاتی برای آن در نظر گرفته می شود.

همچنین اگر به دنبال شماره وکیل پایه یک در شیراز هستید میتوانید با وکیل هاشمی تماس بگیرید.

قوانین موجود در زمینه مجازات فرار از صحنه جرم

تصادفاتی که با جراحت و مرگ سرنشینان خودروی دیگر همراه باشند، اغلب مجازاتی برای راننده خاطی به همراه دارد؛ اما مجازات فرار از صحنه جرم کمی بیشتر است. در قانون جمهوری اسلامی، مواد قانونی به خصوصی در این زمینه ارائه شده اند:

هر گاه مصدومی در جریان تصادفات اتومبیل به کمک راننده احتیاج داشته باشد و راننده با وجود علم به این ماجرا از کمک به او خودداری کند، و محل حادثه را ترک کند، برای او بیش از دو سوم حداکثر مجازات در قوانین 714، 715 و 716 مدنی تعیین می شود. دادگاه مربوطه هرگز در رابطه با چنین پرونده هایی تخفیف قائل نخواهد شد و راننده فراری به عنوان مجرم در این دادگاه ها حضور به عمل می آورد.

تشدید مجازات فرار از صحنه جرم و تصادف

فرار از جرم و جرایم مختلف در عرصه تصادفات جاده ای به خودی خود مجازات سنگینی دارد؛ حال اگر در این خصوص برخی جرایم دیگر متوجه راننده باشد، این مجازات ها بیشتر خواهند شد. موارد زیر به دلایل تشدید این مجازات ها اشاره دارند:

مجازات فرار از صحنه تصادف
قوانین مجازات فرار از صحنه جرم و تصادف
در صورت مست بودن راننده، دادگاه حکم سنگین تری برای او تعیین می کند؛ در این مجازات، جرم مست بودن و حمل و نگهداری نوشیدنی های الکلی نیز لحاظ خواهد شد.
در صورتی که راننده ای گواهینامه نداشته باشد، پشت فرمان بنشیند، تصادف کند و پس از مجروح کردن فرد مقابل، از کمک کردن به او نیز خودداری نماید، به اشد مجازات در دادگاه های مربوطه محکوم خواهد شد.
در صورتی که راننده ای با سرعت بیشتر از حد مجاز در جاده یا منطقه مورد نظر رانندگی کند و چنین جرایمی را نیز مرتکب شود، حکم دادگاه برای او سنگین تر خواهد بود.
در صورتی که سیستم خودروی راننده خاطی، با ایرادات مکانیکی همراه باشد و راننده با علم به خراب بودن اتومبیل، از آن برای رانندگی استفاده کند، حکم او بیشتر می شود. وقوع تصادفات در محل خط کشی عابر پیاده، جرم محسوب می شود و مجازات فرار از صحنه تصادف نیز بر آن لحاظ خواهد شد.

تعیین مجازات نهایی فرار از صحنه تصادف غیر جرحی

طبق قوانین موجود، نحوه برخورد قانونی با راننده ای که پس از آسیب رساندن به رهگذران و عابرین پیاده، از کمک کردن به او نیز خودداری می کنند، تعیین حکم محکومیت و حبس او است. حبس حنجه ای از سه ماه تا دو سال برای این افراد تعیین می شود. همچنین جزای نقدی نیز از مجازات این افراد خاطی محسوب می شود. نحوه پیگیری فرار از صحنه تصادف از طریق مراجع قضایی و سامانه های پیگیری شکایات و اعتراضات خواهد بود.

در صورتی که فرد خاطی از صحنه تصادفات فرار نکند، مجازات او بسیار کمتر خواهد بود و حتی در برخی موارد با رضایت فرد مصدوم همراه می شود. به همین خاطر کنترل ترس و اضطراب در چنین حوادثی برای جلوگیری از خسارات و مشکلات آینده بسیار مهم است.

نکات مهم در حین مواجهه با صحنه تصادف و فرار راننده

جریمه فرار از صحنه تصادف برای عبرت گرفتن سایر افراد جامعه و جلوگیری از ترویج ترس و افزایش همدلی اجتماعی تعیین می شود. در سال های گذشته قوانین متعددی برای این منظور وضع شده اند. اما اگر فردی با صحنه تصادف رو به رو شود و شاهد فرار از جرم باشد و راننده را در حال گریز ببیند، اولین اقدامات او چه باید باشد؟

مجازات فرار از صحنه جرم
مجازات فرار از صحنه تصادف
شاهد ماجرا باید در ابتدا شماره پلاک و مدل ماشین راننده فراری را به خاطر سپرده و با پلیس one hundred ten تماس حاصل نماید.
سپس در صورتی که متوجه مصدومیت فرد مجروح شود، باید حتما با اورژانس one hundred fifteen تماس گرفته و خواستار امداد رسانی این ارگان ها شود.
برای مجازات فرار از صحنه جرم، پیگیری های لازمه از طریق ارگان های قانونی برای رسیدگی به پرونده انجام می شود. در این خصوص خودرو مقصر در هر کجای کشور که مشاهده شود، حکم ضبط و جلب او اجرا خواهد شد.

در صورت پیدا نشدن راننده، هزینه درمان فرد مجروح از صندوق خسارات بدنی دریافت شده و دیه شخص پرداخت می گردد.

رانندگان محترم پس از وقوع تصادفات اتومبیلی، باید از تکان دادن خودروی خود از محل وقوع حادثه خودداری کنند. حرکت دادن خودروی این افراد تنها زمانی مجاز می باشد که برای امداد رسانی به فرد مجروح و یا باز کردن مسیر حرکت سایر اتومبیل ها در طرح های ترافیکی خیابان ها انجام شود.

جمع بندی نهایی

در این گزارش در رابطه با قوانین مجازات فرار از صحنه تصادف بحث کردیم و اطلاعات دقیقی در رابطه با این قبیل جرایم و مجازات شدید مربوط به آن ها ارائه کردیم. بسیاری از افراد پس از وقوع این حوادث از ترس محکومیت به جرم قتل نفس پا به فرار می گذارند.

در صورتی که رانندگان با قوانین موجود در این عرصه آشنایی کامل داشته باشند، در حین وقوع این جرایم، فرار نمی کنند و جرم خود را افزایش نمی دهند.فردی که در حین رانندگی سبب مجروح شدن رهگذر و عابرین پیاده شود، تنها ملزم به پرداخت دیه خواهد بود و مجازات قصاص و اعدام برای او اعمال نمی شود. به همین خاطر بسیاری از ارگان های دولتی و فرهنگی برای جلوگیری از این جرایم در راستای افزایش سطح دانش مردم در رابطه با قوانین رانندگی تلاش می کنند

  • امین فرهادی
  • ۰
  • ۰

شرایط شکایت از کارفرما : اگر در جایی کار می‌کنید و حقوق و حقوق شما را نمی‌دهند، می‌توانید از کارفرما شکایت کنید. این شامل سنوات، بیمه، عیدی و حقوق است. اختلافات بین کارگر و کارفرما ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد و قوانین مشخصی برای حل آن‌ها وجود دارد. از جمله مشکلات شایع، عدم عقد قرارداد کارفرما با کارگر است. در صورت عدم پرداخت حقوق یا عدم عقد قرارداد، کارگر می‌تواند شکایت کند. همچنین در مواردی که کارفرما قبل از اتمام قرارداد فوت کند، ورثه ملزم به پرداخت حقوق کارگران هستند. اگر کارفرما حقوق کمتر از قرارداد را پرداخت کند یا ساعات کاری را بیشتر از حد مجاز افزایش دهد، کارگر می‌تواند شکایت کند.

عواقب شکایت از کارفرما

شکایت از کارفرما می‌تواند عواقب مثبت و منفی را به دنبال داشته باشد، در ادامه این شرایط را دقیق‌تر بررسی می‌کنیم:

1. عواقب مثبت شکایت از کارفرما

شکایت از کارفرما می‌تواند به دلیل دریافت حقوق کم و محروم بودن از مزایای قانونی کارگر منجر شود؛ این حقوق و مزایا می‌تواند شامل حقوق پایه، اضافه کاری، سنوات، عیدی، پاداش، حق بیمه و ... باشد.

در دیگر موارد شکایت از کارفرما می‌تواند منجر به جبران خسارت‌های وارد شده به کارگر باشد. این خسارت‌ها می‌تواند هزینه‌های درمانی و خسارت‌های معنوی مانند آسیب روحی و روانی باشد.

شکایت از کارفرما می‌تواند برای جلوگیری از تخلفات کارفرما انجام شود که این امر به کارگران کمک می‌کند که در آینده شرایط بهتری برای کار داشته باشند.

2. عواقب منفی شکایت از کارفرما

همانطور که گفتیم این شکایت از کارفرما می‌تواند عواقب منفی به دنبال داشته باشد. اگر کارگری از کارفرمای خود کایت کند می‌تواند منجر به اخراج او از کار شود. همچنین این موضوع می‌تواند مشکلات دیگری را برای کارگر ایجاد کند، مانند پیدا نکردن شغل جدید و تامین نشدن هزینه‌های زندگی است.

همچنین گاهی اوقات شکایت از کارفرما می‌تواند به ایجاد مشکلات شخصی منجر شود. چنانچه شخصی از کارفرمای خود شکایت کرده باشد و درگیر مشکلات شخصی شده باشد این مشکلات شامل دعوای خانوادگی، اجتماعی و آسیب‌های روانی برای او است.

شکایت از کارفرما قتی از طرف کارگر انجام می‌شود متأسفانه روند رسیدگی به آن شکایت بسیار طولانی است که این می‌تواند باعث ایجاد استرس و نگرانی برای کارگر باشد و این موضوع به ضرر آن کارگر خواهد بود.

مدارک لازم برای شکایت از کارفرما در اداره کار

تأمین مدارک لازم برای ارائه شکایت در اداره کار بسیار حیاتی است. این مدارک، به عنوان شواهد و دلایل معتبر، به شما کمک می‌کنند تا شکایت خود را تثبیت کرده و موضوع را روشن‌تر نمایید.

ارائه مدارک شناسایی، فیش حقوقی، مکاتبات، قرارداد کاری، سوابق بیمه، توضیحات شکایت و شواهد مورد نیاز از جمله مواردی هستند که ممکن است برای شکایت از کارفرما لازم باشند.

همچنین، در صورت نیاز به مدارک دیگر، بهتر است با یک وکیل یا مشاور حقوقی مشورت نمایید تا بتوانید مدارک مهم را به درستی تهیه کنید.

مهلت شکایت از کارفرما بسته به نوع شکایت و شرایط متغیر است و توسط اداره کار تعیین می‌شود. برای مواردی مانند اخراج غیر قانونی، عدم پرداخت بیمه، عدم پرداخت حقوق و تغییر بندهای قرارداد، مهلت‌های مختلف وجود دارد.

اهمیت ثبت شکایت در موعد مقرر برای تشکیل پرونده و ارائه مدارک به اداره کار است. اگر مهلت تشکیل پرونده را از دست دهید، این ممکن است به عنوان از دست دادن فرصت در نظر گرفته شود و تاثیری در روند شکایت شما داشته باشد.

وکیل شیراز به شما در روند شکایت از کارفرما کمک می‌کند و تمام مراحل از قانونی طی می‌شود. بهترین وکیل شیراز باید دارای تحصیلات آکادمیک در زمینه حقوقی و وکالت، مجوزهای رسمی وکالت، تجربه و سابقه کافی و پربار، صداقت و درستکاری در انجام امور پرونده، رازداری و امانت داری در خصوص مسائل خصوصی موکل ها و دقت بالا در بررسی موارد باشد.

نحوه شکایت از‌‌ کارفرما در سایت اداره کار 

نحوه شکایت از‌‌ کارفرما در سایت اداره کار

برای نحوه شکایت از کارفرما در سایت اداره کار، ابتدا باید به سایت سامانه جامع روابط کار مراجعه کرده و ثبت نام کنید. سپس از منوی سمت راست، گزینه ثبت دادخواست بدوی را انتخاب کرده و اطلاعات مربوط به شکایت خود را وارد کنید.

همچنین بدانید که شکایت باید مستند و در مهلت قانونی ثبت شود، یعنی ظرف مدت 2 سال از تاریخ وقوع تخلف. در صورت عدم تمکین کارفرما از رای هیات تشخیص، می‌توانید از طریق اجرای احکام اداره کار، رای را اجرا کنید.

شماره تماس شکایات وزارت کار در زمینه‌های مختلف روابط کار شماره ۲۵۰۰ است. این شماره از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب در تمام ایام هفته قابل دسترسی است.

در صورت وجود مشکلاتی مانند عدم پرداخت حقوق، اخراج غیر قانونی و عدم رعایت قوانین کار، می‌توانید با تلفن وزارت کار تماس بگیرید تا شکایت خود را مطرح کنید.

اپراتور به ثبت شکایت شما می‌پردازد و نحوه پیگیری آن در اداره کار را به شما توضیح می‌دهد. همچنین، می‌توانید شکایت خود را به صورت حضوری یا کتبی نیز به ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه دهید.

برای تماس با وزارت کار، ابتدا شماره ۰۰۹۸ را شماره گیری کنید و برای تهران کد ۰۲۱ را وارد کنید. سپس شماره ۲۵۰۰ را شماره گیری کنید و به اپراتور اطلاعات خواسته شده را ارائه دهید.

هزینه شکایت از کارفرما

هزینه شکایت کارگر از کارفرما در دفتر پیشخوان بستگی به نوع شکایت و خواسته مالی کارگر دارد. در صورت شکایت ساده، هزینه ثبت نام در سامانه جامع روابط کار 14 هزار تومان و هزینه خدمات دفاتر پیشخوان حدوداً 3 هزار تومان است.

در صورت شکایت با خواسته مالی، هزینه ثبت نام در سامانه جامع روابط کار 14 هزار تومان و هزینه خدمات دفاتر پیشخوان حدوداً 3 هزار تومان است.

نمونه شکایت از کارفرما

شاکی در این شکایت از کارفرما خود، اعلام می‌کند که کارفرما تعهدات قرارداد کاری را رعایت نکرده و حقوق و مزایای او را به طور کامل پرداخت نمی‌کند. همچنین، شرایط کاری مناسبی فراهم نمی‌کند و از او خواسته است که کارهایی فراتر از وظایف شغلی خود انجام دهد که باعث فشار کاری زیادی بر او شده است.

شاکی در تاریخ مشخص شده شکایت خود را به صورت شفاهی اعلام کرده است، اما کارفرما هیچ اقدامی برای رفع شکایت نکرده است. شاکی درخواست رسیدگی به شکایت خود را از اداره کار و امور اجتماعی دارد و مدارک مورد نیاز را نیز ارائه می‌دهد.

در نهایت، برای شکایت از کارفرما، لازم است مدارک قرارداد کاری و هرگونه مدرک دیگری که شکایت را اثبات کند، مانند گواهی پزشکی یا شهادت شهود، تهیه شود و مراحل شکایت به اداره کار و امور اجتماعی ارسال شود.

  • امین فرهادی
  • ۰
  • ۰

به چه کسی قیم می گویند؟

طبق قانون، قیم شخصی است که از طرف دادستان برای نگهداری از طفل یا یتیمان انتخاب می شود که پدر یا جد پدری یا قیمی از طرف آنها نداشته باشد. مهجور را عموماً به کسانی می گویند که به سن رشد نرسیده اند، یعنی به سن 18 سالگی نرسیده اند، مانند کودکان و خردسالان، یا افرادی که دارای اختلالات روحی و روانی هستند، مانند احمق ها و دیوانگان. در این مقاله وظایف مسئولیت ها و حدود اختیارات قیم را مورد بررسی قرار می دهیم.

بر اساس قانون، سرپرستان برای تصمیم گیری در مورد امور مالی معلولان با این توضیح که معلولان (صغیر، ابله و مجنون) توانایی تصمیم گیری در مورد مالی خود را ندارند، انتخاب می شوند. روزنامه گاردین با انتخاب دادستان و طبق قانون در این مورد تصمیم گیری می کند.

همچنین اگر به دنبال شماره وکیل پایه یک در شیراز هستید میتوانید با وکیل هاشمی تماس بگیرید.

نصب قیم در چه مواردی درخواست می شود؟

همانطور که گفتیم برخی افراد به دلایلی مانند جنون یا سن کم نمی توانند مستقلاً بدون واسطه برای دارایی خود تصمیم بگیرند. اگر کودک حق دارد خودش تصمیم بگیرد، افراد سودجو ممکن است بخواهند از او سوء استفاده کنند و دارایی او را به دست آورند. به عبارت دیگر، چنین افرادی قرارداد کار ندارند و نمی توانند مستقلاً در مورد امور مالی خود تصمیم بگیرند.

بنابراین برای اینکه حقوق معلولان ضایع نشود و سوء استفاده صورت نگیرد باید برای آنها قیم تعیین شود. ولی قطعا شخص ثالثی نیست. بلکه در صورت عدم حضور پدر و قیم منصوب از طرف آنان، معمولاً مادر صغیر برای سرپرستی در اولویت خواهد بود و در صورت عدم وجود مادر یا نداشتن شرایط لازم برای سمت قیم، دادگاه برای شخص خلع ید شده قیم دیگری تعیین کند.

ولی طبق قوانین باید بالغ، عاقل و بالغ بوده و صلاحیت اخلاقی او به تأیید دادستان رسیده باشد. مثلاً کسی که تحت ولایت دیگری است نمی تواند ولی باشد. اگر شخصی مفاسد اخلاقی داشته باشد یا ورشکسته باشد، صلاحیت قیم شدن را ندارد. همچنین هر جرمی صلاحیت قیم بودن را از بین می برد. جرم شامل دزدی، کلاهبرداری و بدحجابی است.

آیا ولی امر می تواند اجرت بخواهد؟

قیم می تواند در شرایط خاصی که توسط قاضی تعیین می شود، درخواست اجرت کند. به دلیل زحمتی که برای رسیدگی به اموال و شخص تحت قیمومیت می کشد، مجبور است تا حدی در ملک دخالت کند. به طور کلی سه عامل در تعیین حقوق قیم دخیل است. اولی مقدار دارایی و درآمد قابل تصرف است. سپس کیفیت و سختی کاری که ولی امر برای مدیریت دارایی ها باید انجام دهد. در نهایت محل سکونت مهجور و محلی که ولی امر به امور قیمومیت می پردازد نیز در این تصمیم مهم است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با بهترین وکیل شیراز مشاوره حقوقی داشته باشید و از جزئیات و تمام موارد لازم اطلاع پیدا کنید.

حدود اختیارات قیم چیست ؟

اولین کاری که دادستان هنگام نصب قیم انجام می دهد تهیه فهرست کامل دارایی هاست. کلیه هزینه هایی که ولی برای مهجور انجام می دهد، باید در ابتدای هر سال معلوم و به دادگاه تسلیم شود. بنابراین در صورتی که قیم بخواهد از مبلغ بیشتری استفاده کند باید ابتدا از دادگاه درخواست کند و در صورت اجازه نسبت به برداشت هزینه اقدام کند. یکی از مهم ترین کارهایی که ولی نمی تواند انجام دهد، برخورد با خود ولی است.

یعنی هیچ یک از مال حرام را حتی با اذن خودش نمی تواند به خودش منتقل کند. همچنین قیم مجاز نیست مال غیر منقول شخص را بفروشد یا در اجاره یا رهن قرار دهد. چنین کاری فقط در شرایط خاصی که دادگاه تعیین می کند قابل انجام است. در نهایت خود ولی هر سال فهرست کامل اموال خود را در اختیار دادگاه قرار می دهد. دادگاه برای جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی اموال را بررسی می کند.

در صورتی که ثابت شود قیم از وظیفه خود که مهم ترین رکن آن امانت است سوء استفاده کرده است، بلافاصله از این سمت عزل و دادگاه مجدداً قیم را نصب می کند.

شرایط سرپرستی مادر برای طفل

زن و شوهر و بستگان طفل یتیم بر دیگران صلاحیت دارند که قیم شوند. تا زمانی که مادر شوهر نداشته باشد، صلاحیت سرپرستی فرزند خود را دارد. قانون مقرر می دارد که تا زمانی که شرایط قیم شدن فرزند برای مادر را دارد، می تواند قیم فرزند یا فرزندان خود باشد؛ اما در صورت ازدواج مجدد باید ظرف یک ماه از تاریخ عقد به دادستان یا نماینده خود اطلاع دهد. اگر مادر در مهلت مقرر ازدواج خود را به دادستان اعلام نکند، دادستان می تواند او را عزل کند.

وظایف و اختیارات قیم پدر

پس از اطلاع از شرایط تعیین سرپرستی، باید دانست که پدر چه وظایفی در قبال یتیم دارد.

سرپرستی موکل و وکالت قانونی او در کلیه امور مربوط به اموال و حقوق مالی او را بر عهده دارد. همچنین سرپرست وظایف غیرمالی نیز دارد از جمله اجازه کار به معلول و تهیه وسایل لازم برای او.
به محض تعیین قیم باید قبل از مداخله در امور مالی، فهرستی از اموال خود تهیه و رونوشتی از آن را با امضای خود به دادسرای حوزه سکونت مستضعف تحویل دهد. و دادستان یا نماینده وی نیز باید مبلغ را تایید کند تحقیقات لازم در مورد اموال محدود انجام شود.
پدر باید حداقل سالی یکبار حساب تصدی خود را به دادستان یا نماینده وی ارائه کند و در صورت عدم اقدام ظرف یک ماه از تاریخ تقاضای دادستان به درخواست دادستان عزل می شود.
مخارج زندگی فرزندان و افراد تحت قیمومت و هزینه معالجه و تحصیل فرزندان محجور به عهده ولی است و در صورت مجنون بودن محجور باید تحت درمان قرار گیرد.

  • امین فرهادی
  • ۰
  • ۰

گذشت شاکی

گذشت به معنای بخشیدن می باشد. زمانی که شخص زیان دیده از ارتکاب جرم از شخص مجرم گذشت نماید، بدین معنا می باشد که از اعمال مجازات صرف نظر کرده است. این را بدانید که گذشت شاکی مخصوص جرایم قابل گذشت می باشد و البته جرایم غیرقابل گذشت نیز هم گاهی ممکن است از جهات تخفیف مجازات مجرم، در این دایره به حساب بیایند.

همچنین اگر به دنبال شماره وکیل پایه یک در شیراز هستید میتوانید با وکیل هاشمی تماس بگیرید.

جرایم قابل گذشت

این نوع جرایم، جرایمی می باشند که شروع و ادامه تعقیب و رسیدگی و همچنین اجرای مجازات در رابطه با آن ها تماما به شکایت شاکی و عدم گذشت او بستگی دارد. بر اساس ماده ۱۲ قانون آیین دادرسی کیفری، تعقیب متهم در جرایم قابل گذشت فقط با شکایت شاکی شروع می شود و تنها در صورت گذشت او موقوف می گردد. پس نتیجه می گیریم طبق قانون در جرایم تعزیری قابل گذشت، گذشت شاکی یا مدعی خصوصی سبب موقوف شدن تعقیب یا عدم اجرای مجازات می گردد، البته ذکر این نکته لازم است که تعیین مصداق های جرایم قابل گذشت بر عهده قانون می باشد.

جرایم غیر قابل گذشت

جرایم غیرقابل گذشت، جرایمی می باشند که شکایت شاکی و گذشت او در شروع به تعقیب و رسیدگی و ادامه آن ها و اجرای مجازات دارای تاثیر نمی باشد. جرمهایی مثل کلاهبرداری و سرقت که سبب جریحه دار شدن احساسات عمومی جامعه می شود، از جمله جرایم غیرقابل گذشت به حساب می آیند. با گذشت و بخشش شاکی خصوصی در این نوع جرم، شاید دادگاه تخفیفی برای مجرم مد نظر بگیرد، اما با توجه به اینکه در این جرم، تنها شاکی خصوصی متضرر نشده، و بلکه کل جامعه از عمل مجرمانه دارای ضرر گردیده، بنابراین از جمله جرایم غیرقابل گذشت شمرده می شوند.

موقعی که ارتکاب جرمی در جامعه رقم می خورد، در دادسرا و مراجع قضایی کیفری مورد رسیدگی واقع می شود، و دادگاه نسبت به صدور حکم برای شخص مجرم اقدام می کند. اما ممکن است گاهی این مجازات به دلایل خاصی همچون گذشت شاکی و متضرر از جرم، که در قانون بیان شده است، ساقط گردد، و مجرم مجازاتی را متحمل نمی شود. در حقیقت باید بگویم جرایم بر اساس جنبه عمومی و خصوصی، به دو بخش تقسیم می شوند.

جنبه عمومی جرم

جنبه عمومی یعنی جرمی ممکن است سبب جریحه دار شدن وجدان عمومی جامعه شود، همچون زمانی که شخصی با ارتکاب جرم اختلاس، مبلغ زیادی از سرمایه ملی را از کشور خارج کند، در اینجا احساسات عموم مردم جامعه را جریحه دار می شود، و در حقیقت، مجرم در این موضوع فقط سبب ضرر کردن یک فرد خاصی نشده، بلکه عموم مردم جامعه را با ضرر مواجه کرده است. اما جنبه خصوصی به این معنا می باشد که به طور مثال در جرمی همچون ترک انفاق، تنها یک شخص خاص متضرر گردیده است نه اینکه عموم مردم جامعه متضرر شده باشد. با این تفاسیر جرایمی که از جنبه خصوصی برخوردار می باشند در لیست جرایم قابل گذشت قرار می گیرند، و جرایمی که دارای جنبه عمومی می باشند، از جمله جرایم غیرقابل گذشت شمرده می شوند.

شناخت جرایم قابل گذشت و غیرقابل گذشت

اصل در قانون این است که هیچ جرمی قابل گذشت نمی باشد، مگر اینکه قانون به قابل گذشت بودن آن تصریح کرده باشد. ماده ۱۲ قانون آیین دادرسی کیفری بیان می کند که: تعیین جرایم قابل گذشت به موجب قانون است. همچنین مطابق ماده ۱۰۳ قانون مجازات اسلامی: اگر قابل گذشت بودن جرمی در قانون مورد تصریح نباشد، آن جرم غیرقابل گذشت محسوب می گردد. پس نتیجه می گیریم برای تشخیص جرایم قابل گذشت از جرایم غیرقابل گذشت باید به قانون رجوع کنیم.

تکلیف گذشت بعد از فوت شاکی

شاید سوال کنید که اگر شاکی فوت نماید، آیا وارثان حق گذشت دارند، و می توانند پیگیری دعوای خود را ادامه ندهند؟ در جواب باید گفت که در بعضی موارد، پاسخ سوال مثبت می باشد. درباره نحوه انتقال حق شکایت به ورثه شاکی به استناد نظریه مشورتی اداره حقوقی دادگستری باید گفت که، حق شکایت و تعقیب آن، در جرائم خصوصی که به شخص مجنی‌علیه ارتباط دارد مثل ایراد ضرب ساده، قابل انتقال به ورثه مجنی ¬علیه نمی باشد و بلکه قائم به شخص مجنی علیه است، اما در مورد جرائم خصوصی که مربوط به حقوق و اموال است، باید بگوییم که حق گذشت قابل انتقال به ورثه می باشد، همچون صدور چک بلامحل، حق شکایت و تعقیب شکایت که قابل انتقال به ورثه هستند، زیرا متعلق این جرم ها یک مسئله شخصی نمی باشد، و بلکه یک موضوع ضرر مالی است، لذا قابل انتقال به ورثه می باشد.

لیست کامل جرایم قابل گذشت با توجه به قانون جدید کاهش مجازات حبس تعزیری ۱۳۹۹
ماده ۵۳۶ جعل در اسناد، و جعل در نوشته های غیر رسمی
ماده ۵۹۶ سوء استفاده از ضعف نفس اشخاص، بطور مطلق، صرف نظر از اینکه توسط هر شخصی محقق شود (در قانون سابق اگر این سوء استفاده توسط ولی و قیم صورت می گرفت، قابل گذشت قرار داشت)
ماده ۶۰۸ توهین ساده
ماده ۶۰۹ توهین به کارمندان دولت
ماده ۶۲۲ سقط جنین به واسطه ضرب یا اذیت و آزار زن
ماده ۶۳۲ امتناع از استرداد طفل سپرده شده
ماده ۶۳۳ رها کردن طفل یا کسی که توانایی محافظت از خود را ندارد در محلی که خالی از سکنه است
ماده ۶۴۱ مزاحمت تلفنی
ماده ۶۴۷ تدلیس در نکاح
ماده ۶۴۸ افشای اسرار حرفه ای یا افشای اسرار مردم
ماده ۶۶۸ اخذ نوشته یا سند یا امضا و یا مهر با ایجاد جبر و اکراه و تهدید
ماده ۶۶۹ تهدید به قتل و یا ایجاد ضررهای نفسی، شرفی و مالی و یا تهدید به افشای اسرار
ماده ۶۷۳ سوء استفاده از سفید مهر یا سفید امضاء
ماده ۶۷۴ خیانت در امانت
ماده ۶۷۷ تخریب عمدی اموال منقول یل غیر منقول متعلق به دیگری
مواد قانونی قابل گذشت
ماده ۶۷۹ کشتن یا مسموم کردن، و یا تلف کردن و ناقص نمودن حیوان حلال گوشتی که متعلق به دیگری می باشد، و همینطور حیواناتی که شکار آنها توسط دولت ممنوع است.
ماده ۶۸۲ اتلاف اسناد غیر دولتی
ماده ۶۸۴ چراندن، قطع، خراب یا خشک کردن محصول دیگری
ماده ۶۸۵ از بین بردن یا قطع کردن اصل نخل خرما
ماده ۶۹۰ تخریب محیط زیست یا منابع طبیعی و همچنین ایجاد تصرف عدوانی و مزاحمت و ممانعت از حق
لازم به ذکر است که این ماده در قانون سابق مطلقاً قابل گذشت اعلام شده بود ولی با توجه به قانون کاهش بزه های مذکور در ماده مذکور فقط در حالتی قابل گذشت می باشد که املاک و اراضی به اشخاص خصوصی متعلق باشد، و تنها موردی می باشد که در قانون کاهش جرم قابل گذشتی به غیر قابل گذشت تبدیل شده است.
ماده ۶۹۲ تصرف کردن ملک غیر با بکارگیری قهر و غلبه
ماده ۶۹۳ تصرف عدوانی، ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق برای مرتبه دوم
ماده ۶۹۴ ورود به مسکن دیگری با عنف و تهدید
ماده ۶۹۷ افترای قولی
ماده ۶۹۸ نشر اکاذیب
ماده ۶۹۹ افترای عملی
ماده ۷۰۰ هجو و انتشار هجویه
ماده ۷۱۶ تصادفات رانندگی
ماده ۷۱۷ تصادفات رانندگی
ماده ۷۴۴ هتک حیثیت رایانه ای
سایر جرایم قابل گذشت
ماده ۶۵۶ سرقت تعزیری مقرون به یکی از پنج شرط مشدد، به شرط اینکه ارزش مال سرقتی بیست میلیون تومان یا کمتر باشد و همچنین سارق دارای سابقه موثر کیفری نباشد
ماده ۶۵۷ کیف زنی و جیب بری، مشروط به اینکه مال به سرقت رفته، ارزش بیست میلیون تومانی یا کمتر داشته باشد و سارق فاقد سابقه موثر کیفری باشد
ماده۶۶۱ سرقت در سایر موارد به شرط اینکه ارزش مال سرقتی بیست میلیون تومان یا کمتر باشد و همچنین سارق دارای سابقه موثر کیفری نباشد
ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشاء و کلاهبرداری، زمانی که با مبلغ صد میلیون تومان یا کمتر باشد
ماده ۱ قانون راجع به انتقال مال غیر انتقال مال غیر در صورتی که مبلغ آن صد میلیون تومان یا کمتر باشد
کلیه جرایمی که در حکم کلاهبرداری می باشند، (غیر از انتقال مال غیر که تکلیف آن معین گردیده)

  • امین فرهادی
  • ۰
  • ۰

امنیت جسمی و جانی افراد در تمام کشورها و دولت‌ها از جمله مسائل حیاتی است که همواره مورد توجه قرار می‌گیرد. به همین دلیل، قوانین و مقررات باید به‌گونه‌ای تدوین شوند که حقوق و مصونیت جسمی افراد در جامعه تضمین شود و هرگونه تجاوز به این حقوق با پاسخ قانونی مواجه گردد. در کشور ایران نیز، اهمیت امنیت جسمی و جانی افراد به‌ویژه در قانون اساسی تأکید شده است؛ بنابراین، ماده ۲۲ اساسنامه جمهوری اسلامی ایران مصونیت حیات، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص را از هرگونه تعرض مقرر می‌دارد مگر در مواردی که قانون تجویز کند. به‌عبارت‌دیگر، هیچ‌کس اجازه ندارد به‌طور غیرقانونی به جان و مال دیگران تجاوز کند. در ادامه مقاله پرداخت دیه ضرب و جرح عمدی و نحوه پرداخت دیه ضرب و جرح عمدی و مجازات آن را بررسی خواهیم کرد بنابراین تا انتها مار را همراهی کنید.

مجازات ضرب و جرح عمدی در قانون جدید

به‌موجب ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی، اصلاحی سال ۱۳۹۹، جرم ضرب‌وجرح عمدی به شکل زیر تعریف‌شده است:

هر فردی که به‌صورت عمدی به فرد دیگری جرح یا ضربی وارد کند که به‌شدت نقصان، شکست، یا از کار افتادن یکی از اعضاء او منجر شود، یا به مرض دائمی، فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع، یا زوال عقل مجنی علیه منتهی شود و در مواردی که قصاص امکان‌پذیر نباشد و اقدام مرتکب باعث اخلال در نظم، صیانت و امنیت جامعه شود یا بیم و ترس مرتکب یا دیگران را به وجود آورد، به حبس مدت ۲ تا ۵ سال محکوم خواهد شد. همچنین، در صورت درخواست مجنی علیه، مرتکب موظف به پرداخت دیه نیز خواهد بود. بنابراین، طبق تبصره این ماده، اگر جرح وارده منجر به ضایعات فوق‌العاده نشود و اسلحه یا چاقو و مشابه آن‌ها به‌عنوان ابزار جرح استفاده شود، مرتکب به حبس مدت ۳ ماه تا ۱ سال محکوم خواهد شد. از جمله مولفه‌های اصلی در تحقق این جرم، عمدی بودن اقدامات متهم در ایجاد جرح و ضرب مورد بررسی قرار می‌گیرد.

دیه ضرب و جرح به نرخ روز

در مواردی که طبق قوانین، ضرب و جرح وارده با دیه مقرر می‌شود، مرتکب جرم ضرب و جرح عمدی موظف است دیه مربوطه را پرداخت کند. دیه مقدر به مالی معین اطلاق می‌شود که در فقه اسلامی و توسط شارع، در موارد جنایات عمدی که به علتی قصاص ندارند، تعیین می‌شود، مطابق با شدت جنایت وارده و نیز در موارد جنایات غیرعمدی بر نفس، عضو یا منافع؛ بنابراین، ماده ۴۵۰ قانون مجازات اسلامی تعیین می‌کند که در جنایت شبه عمد، خطای محض و جنایت عمدی که قصاص در آن جایز یا ممکن نیست، می‌توان دیه را با درخواست مجنی علیه یا ولی دم دریافت کرد، مگر اینکه به نحو دیگری مصالحه شود. در صورتی که در جرم ضرب و جرح عمدی، قصاص ممکن نباشد یا مجنی علیه تقاضای دیه داشته باشد، مقدار دیه متناسب با میزان آسیب توسط دادگاه تعیین می‌شود.

نحوه پرداخت دیه در جرم ضرب و جرح عمدی 

نحوه پرداخت دیه در جرم ضرب و جرح عمدی

نحوه پرداخت دیه در قانون مجازات اسلامی بسته به نوع جرم، عمدی یا غیرعمدی بودن جرم و همچنین نوع جرم عمدی (عمدی، شبه عمد، خطای محض) متفاوت است. با توجه به ماده ۴۸۸ قانون مجازات اسلامی که شما اشاره کردید، در جرم ضرب و جرح عمدی که به عنوان یکی از جرائم عمدی محسوب می‌شود، مهلت پرداخت دیه ظرف یک سال قمری می‌باشد. این بدان معناست که مرتکب جنایت موظف است طی این مدت دیه را پرداخت کند، مگر اینکه طرفین به نحو دیگری تراضی کرده باشند. از این رو، این ماده مقرر می‌کند که مهلت پرداخت دیه برای جنایات عمدی یک سال قمری است و مرتکب جرم باید در این مدت مقرره دیه را پرداخت کند، در غیر این صورت، ممکن است مجازات‌های دیگری برای عدم پرداخت دیه تعیین شود.

روش تعیین دیه ضرب و جرح عمدی

با اطلاعات ارزشمندی که ارائه دادید، می‌توان به نکات مهمی در خصوص پرداخت دیه در قانون مجازات اسلامی اشاره کرد:

1. دیه در جنایات شبه عمد و خطای محض: در این نوع جرایم که امکان قصاص وجود ندارد، با درخواست مجنی علیه یا ولی دم، دیه پرداخت می‌شود. این ماده نشان می‌دهد که حتی در جنایاتی که به‌صورت شبه عمد و خطای محض اتفاق می‌افتد، می‌توان به توافق برای پرداخت دیه رسید.

2. تعیین دیه در ضرب و جرح عمدی: میزان دیه در این نوع جنایت بر اساس گزارش پزشکی و میزان آسیب‌دیدگی تعیین می‌شود. اگر در شرع مقدس مبالغ دقیقی برای دیه تعیین نشده باشد، کارشناسان قوه قضاییه مسئول تعیین می‌کنند و به آن ارش می‌گویند.

3. پرداخت دیه در صورت بخشایش قصاص: اگر دادگاه حکم قصاص صادر کند اما مجنی علیه متهم را ببخشد، مرتکب باید دیه را پرداخت کند. این اصل نشان می‌دهد که حتی در صورت بخشش قصاص، مجنی علیه حق دارد دیه را مطالبه کند.

4. پرداخت دیه برای هر عضو آسیب دیده به صورت جداگانه: اگر ضرب و جرح عمدی به چند عضو وارد شود، دیه هر کدام به صورت جداگانه حساب می‌شود. همچنین، مجنی علیه می‌تواند برای برخی از آن‌ها درخواست قصاص و برای برخی دیگر درخواست دیه داشته باشد.

میزان مبلغ پرداختی دیه ضرب و جرح عمدی توسط چه کسی تعیین می شود؟

مقدار دیه برای هرسال توسط رئیس قوه قضاییه مشخص می‌شود و باید به وضعیت اقتصادی کشور و ارزش پولی محلی مطابقت داده شود. این امر نشان از انعکاس قوانین به وضعیت اجتماعی و اقتصادی کشور دارد و درست است که مقدار دیه برای هر فرد تعیین شده و باید به این مقدار پرداخت شود. بنابراین، در نحوه پرداخت دیه برای ضرب و جرح عمدی، شما باید با توجه به مقدار مشخص شده توسط قوه قضاییه اقدام کنید و این مبلغ را به مدت مشخص شده به روشی که توسط قانون تعیین شده است، پرداخت نمایید. این تدابیر به دقت و انصاف در پرداخت دیه و حفظ حقوق قانونی قربانیان و مجنی علیه‌ها کمک می‌کند و مطابق با اصول حقوقی و قانونی کشور عمل می‌کند.

سخن آخر 

در این مقاله در مورد مراحل پرداخت دیه ضرب و جرح عمدی صحبت شده؛ اما نباید فراموش کنید که هر پرونده دارای پیچیدگی‌های خاص و مرتبط با خود است که شما به‌عنوان یک فرد غیرمتخصص، نمی‌توانید به‌خوبی با آن‌ها برخورد کنید؛ بنابراین، به شما توصیه می‌شود که حتماً با یک وکیل دیه در شیراز در این زمینه مشورت کنید و به دنبال کسب اطلاعات لازم در این زمینه باشید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر میخواهید از بهترین وکیل شیراز مشاوره دریافت کنید با همکاران ما در سایت بهمن هاشمی تماس بگیرید.

  • امین فرهادی